2020-10-23 10:26:47• hírek • Bede Emőke

A szamosdobi hulladéktározónál tartott ellenőrzést a környezetvédelmi őrség

A szamosdobi hulladéktározó 1-es cellája hamarosan eléri a 100 százalékos telítettséget – derül ki a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség legfrissebb beszámolójából, melyet az intézmény hivatalos Facebook-oldalán tettek közzé.

A bejegyzés szerint az őrség munkatársai nemrégiben ellenőrzést tartottak a szeméttelepen, ahol többek között azt is vizsgálták, mikor éri el az 1-es cella a törvényileg engedélyezett maximális befogadóképesség határát, illetve hogy milyen ütemben haladnak a második cella megvalósítási munkálatai. Mint írják, az előbbi mostanra elérte kapacitásának 98,5 százalékát, a 2-es számú cella építési munkálatai azonban javában zajlottak az ellenőrzés idején. Vannak olyan részei a munkának, melyeket már 80-100 százalékban sikerült elvégezni, illetve olyanok is, melyek jelenleg kb. 50 százalékos megvalósításnál járnak. Ugyanakkor vannak olyan feladatok is, melyeket a terepszemle idején még nem kezdtek el, mivel azoknak csak más, még folyamatban lévő munkálatok elvégzése után lehet nekilátni. A környezetvédelmi őrség jelen pillanatban nem tapasztalt olyan problémákat, melyek akadályozhatják a második cella megnyitását, ha az első eléri a maximális befogadóképessége határait.


Az új cella, melynek a megépítését lehetővé tévő rendeletet még április 1-én írták alá, 2,7 hektáron fog elterülni, és előreláthatóan a következő 6 évben fogja ellátni feladatát. A beépítésre szánt terület a mintegy 5 hektáros, 1-es számú cella szomszédságában van, mely egyébként már 2011 óta nyeli el a hulladékot, s noha először mindössze 5 évre teveztek e cellával, az idő közben történt fejlesztéseknek köszönhetően sikerült megduplázni az építmény befogadóképességét. A Szatmár Megyei Tanács korábbi tájékoztatása szerint a szamosdobi hulladéktározó évente megközelítőleg 70 ezer tonna háztartási, növényi, építkezési és nem veszélyes ipari hulladékot fogad be.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: